Acta assemblearia 21 juliol 2011

Acta constitutiva (21/07/2011)
Coordinació
Moderador: Ivan Benavent Presa de paraula: Jorge Sanz Presa d’acta: Fabian Vidal
Punts a tractar
Aprovar l’acta de la primera assemblea realitzada el dia 7 de Juliol de 2011
  • Acordar amb quina frequència es realitzaràn les assemblees.
  • Tractar les propostes que s’han fet a les comissions (Agricultura ecològica,Difussió).
  • Micròfon obert.
Aprovació de l’acta de la 1ª assemblea (07/07/2011)

·El moderador llig l’acta de la primera assemblea,la qual es aprovada per tots els assistents

Acordar amb quina frequència es realitzaràn les assemblees

·S’arriba a la conclusió que es faran cada 15 dies amb l’opció de variar-se,segons s’acorde a les previes assemblees.

Tractament de les propostes fetes per les comissions formades:

Acta Comissió Agricultura ecològica

Comissió Agricultura Ecològica
13-Juliol-2011

Reunits al Poliesportiu Municipal de Quatretonda, Ivan Benavent i Neus Mahiques, realitzen la primera assemblea de la Comissió d’agricultura ecològica.
Punts que es tractaren:
  • El primer que ens ve al cap per començar a treballar és recopilar informació sobre què és i com assolir un sistema sà d’agricultura ecològica. L’objectiu és informar-nos i informar la gent del poble sobre els beneficis d’aquesta pràctica, així com els canvis que s’haurien de realitzar al nostre poble per aconseguir-ho. Per a difondre-ho podem fer fitxes informatives que repartirem per tot el poble.

  • Ens interessa remarcar: abaratiment de la producció a llarg terme. És un punt en el que cal fer èmfasi, ja que hui dia, els i les llauradores busquen per sobre de tot el abaratiment econòmic.
L’abaratiment és possible gràcies a la no utilització d’una gran quantitat de productes químics i ecocides, però considerem que és important la SOBIRANIA ALIMENTÀRIA, la qual lliura al sistema dels intermediaris i el transport excessiu. Estem parlant de produir per al poble.

  • Ens agradaria mostrar a la gent exemples de productors ecològics que funcionen de forma més o menys local com Aigua Clara (Alberic, Horta), Hort sostenible (Quart de Poblet), i de forma més lliuremercantil el cas de Carrícola, que exporta productes al mercat internacional, encara que el seu objectiu és produir per a ells mateixa.

  • Podriem fer fitxes informatives sobre la informació nutricional de les verdures, fruites, hortalisses i demés productes de temporada per a promocionar la producció de productes autòctons que són els que millor s’adapten a la meteorologia, plagues, sol, del nostre terme i costen menys de produir. Hem de fer veure que una poma agre-dolça del terreny és més beneficiosa a llarg terme que una fugi. Quan ens acostumem al seu sabor i aprenem a degustar-la. Així pot passar en el meló d’alger i tot l’any, el raïm, i altres fruits que hem de promoure davant altres que venen de fóra. Els promoguem perquè és beneficiós per a nosaltres (com a col·lectiu que viu d’això) i perquè no té res a envejar a altres fruites que venen de fóra però que tenen les mateixes propietats.

  • Per a promoure els nostres productes podriem també realitzar receptes per a innovar en el menjar i així la gent ja no seria tan reàcia al consum dels nostres productes locals.

  • Podem observar que existeixen dos grups als que ens hem de dirigir, distingint els seus interessos: aquestos són els PRODUCTORS i els CONSUMIDORS.
Als productors els interessa: economia, rendiment, assegurança, present i futur.
Als consumidors: economia, salut, sabor, qualitat.

  • Després d’aquest primer anàlisi, veiem convenient fer una investigació sobre els següents punts:
    • Situació al poble: extenssió total (m2, mapes topogràfics) de camps apropiats per a l’agricultura, varietats endèmiques (que millor funcionen ací), gent que actualment es dedica a l’agricultura i viu d’ella, gent que es dedica però no viu d’ella, gent que voldria dedicar-se. Principals problemes de l’agricultura actual. Buscar persones que s’hagen dedicat a l’agricultura ecològica, problemes que han tingut.

    • Com hauria de funcionar un saludable sistema d’agricultura ecològica a Quatretonda. Buscar exemples d’altres pobles. Buscar informació sobre com tenir cura de les nostres espècies endèmiques. Al cap i a la fi el que persegueix aquest tipus d’agricultura és cuidar l’arbre per a que creisca sà, enlloc d’enverinar-lo.

  • Creiem primordial, abans de res, fer un estudi sobre la situació al nostre poble i les possibles vies d’actuació, ja que una feina feta des de la base i l’estudi és molt més eficaç que una que no sap d’on ve ni on va.
  • Per a poder fer la investigació que abans hem nomenat, podriem anar preguntant a gent del poble que sabem que es dediquen, anar prenent apunts, buscant documentació, visitar la Unió de Llauradors, etc.

  • Resumint, començarem a treballar organitzant-nos per a investigar a fons sobre la situació del nostre poble, sobre la sobirania alimentària i l’agricultura associada a ella i, ja més endavant, ens posarem a realitzar les fitxes informatives i repartir-les pel poble.

Els següents punts a tractar en la pròxima assemblea (decidirem la data el dia de l’assemblea general del 15M (21 Juliol) són:
  • Informar als membres que no van assistir de les nostres decissions, entenent que s’han llegit aquesta acta.
  • Repartir-nos la feina: alguns aniran a la Unió, altres a preguntar a gent individual, altres a gent major que ja no es dedica i que podria ser interessant les aportacions que facen de quan abans no existien productes, etc…
  • Concretar quin dia va millor per anar reunint-nos.
Fi de l’acta de la comissió d’agricultura écologica
· S’aproven en assemblea les propostes de la comissio d’agricultura ecològica.
· Es baralla l’opció de que una persona especialitzada amb agricultura ecològica puga fer alguna xerrada informativa.
· Es proposa fer un “banc de llavors”.
· La comissió acorda reunir-se el dimecres 27 de Juliol a les 20:00h. al centre social.


Comissió de difussió:

· Crear una “paraeta” al mercat municipal,on es donarà informació tant del moviment 15M,com d’agricultura ecològica.(L’objectiu seria arribar a gent de totes les edats)
· Projectar videos a llocs publics (sales d’actes municipals),per donar informació tant del moviment 15M,agricultura ecològica.......
· S’aproven en assemblea les propostes de la comissió de difussió.


Micròfon obert i propostes

· Es proposa construïr un BLOG.
· Es considera que s’ha de demanar permis a l’ajuntament per a projectar els videos informatius.
· Es proposa canviar el “perfil” de facebook per un “web” de facebook.
· Es proposa aprofitar-hi la setmana cultural,per a projectar videos i si pot ser organitzar alguna xerrada informativa (caldria consultar-li-ho a l’encarregada de l’organització).
· Es proposa compartir videos al facebook.
· Es proposa col·laborar amb l’assemblea de Llutxent,on es farà un dia festiu amb activitats el dia 7 d’Agost.
· Es proposa formar una comissió d’economia.
· Es proposa demanar a l’ajuntament si es podien fer els bans amb cost 0.
· Es proposa recaudar diners,s’aprova la proposta,cadascu aporta el que vol.
RECAUDACIÓ 14,88€ (guarda els diners Fabian Vidal)
· S’adereix a la comissió de difussió Empar Blas.
· S’aprova en assemblea publicar la darrera acta del 7/7/2011 a Facebook i a Quatretonda digital.es
· S’aprova en assemblea que la proxima assemblea tindra lloc a les escales del Centre Social el proper dijous 4 d’Agost de 2011 a les 20:00h.

Quatretonda 21 de Juliol de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada